ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

sabato 24 marzo 2007

Demnitarii europeni admira succesul unui roman

Immigrati che fanno fortuna

Istoria de succes a unui roman intrat clandestin in Italia.

Povestea lui Gheorghita Mihoc ascultata cu interes de politicienii de varf ai Europei la Porta a Porta

Joi, 22 martie a avut loc la Roma, in studiile de inregistrare Rai 1 emisiunea Porta a Porta editie speciala dedicata aniversarii a 50 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma.

Au fost invitati demnitarii europeni de varf: Hans Gerz Poettering, Presedintele Parlamentului European, Jose Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene, Franco Frattini si Massimo d'Alema, Ministru de Externe al Italiei.

In timpul emisiunii a fost prezentat un reportaj care l-a avut ca protagonist pe romanul Gheorghe Mihoc. Povestea lui Gheorghita este una de succes, el sosind clandestin in Italia acum 10 ani. Si a ajuns sa aiba propria lui firma de succes in domeniul constructiilor. Mai mult, el are 7 angajati: romani, albanezi, indieni. De curand a infiintat Asociatia Micilor Intreprinzatori Romani din Italia, el fiind Presedinte. Asociatia isi propune sa ajute pe cei care vor sa-si deschida o activitate, sa ajute muncitorii sa obtina un contract de munca, sa ofere asistenta si ajutor in caz de accidente la locul de munca.

Demnitarii europeni s-au emotionat ascultand povestea romanului. Hans Poettering a comentat reportajul ca un fapt pozitiv pentru a incuraja mobilitatea muncitorilor europeni. "Am fost in Franta la un hotel de lux si baia era stricata... semn ca Franta are nevoie de instalatorul polonez, si acelasi lucru e valabil pentru toti muncitorii".

Emisiunea poate fi privita in intregime la urmatorul link:

http://www.raiclicktv.it/raiclickpc/secure/folder.srv?id=2098#

pentru a vedea direct poveste lui Gheorghita Mihoc, mutati sageata deruland pana la 01,12, adica la o ora de la inceputul emisiunii.

Nessun commento: