ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

martedì 27 marzo 2007

Giancarlo Germani fata in fata cu ministrul Ferrero

Partidul Românilor din Italia solicită intervenţia ministrului italian Paolo Ferrero pentru a evita discriminarea gravă a românilor din Italia cu privire la alegerile administrative 27 /28 mai 2007
Azi, 27 martie a avut loc la Roma lansarea Raportului CNEL / Caritas cu privire la “Gradul de integrare a imigranţilor în Italia”. La lansarea Raportului a fost prezent şi ministrul Integrării Sociale, Paolo Ferrero.
În cursul dezbaterii care a urmat Conferinţei, a luat cuvântul Giancarlo Germani, preşedinte al Partidului Românilor din Italia, Identitaea Românească. Preşedintele Germani a atras atenţia ministrului Ferrero asupra situaţiei paradoxale în care se află românii şi bulgarii ca cetăţeni neo-comunitari. Pe 27 şi 28 Mai vor avea loc în Italia alegeri administrative în multe oraşe unde prezenţa românilor este semnificativă.
Românii ca şi cetăţeni comunitari au dreptul să participe la alegeri şi să candideze în funcţia de consilier în Primării. Legea care le dă acest drept este D.L. 12 aprilie 96 n. 197, care actualizează directiva europeană UE n. 94/80.
Giancarlo Germani a arătat că românii pierd dreptul la vot dacă nu se înscriu cu 35 de zile înaintea alegerilor pe listele electorale speciale din primării. De asemenea, cei care vor să candideze trebuie să prezinte un certificat din ţara de origine care se obţine prin Consulat.
“Integrarea imigranţilor este imposibil de realizat fără o corectă actualizare a legilor comunitare în materie şi fără o informare clară a cetăţenilor”, a declarat Germani.
Giancarlo Germani l-a informat pe ministrul Ferrero că Partidul Românilor din Italia a semnalat pe data de 23 martie 2007 situaţia la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea în Comunicaţii. Autoritatea este instituţia care se ocupă cu supravegherea şi asigurarea libertăţii de informaţie în Italia. În sesizarea scrisă, Partidul Românilor a demonstrat completa lipsă de informareprin intermediul mass media italiană asupra dreptului de vot al cetăţenilor neo-comunitari. Giancarlo Germani a subliniat ca daca până pe 20 aprilie românii şi bulgarii nu se înscriu pe liste, ei pierd dreptul la vot.
Pe baza sesizării făcute Autorităţii de Control, Partidul Românilor din Italia ar putea cere anularea alegerilor administrative.
Ministrul Ferrero a declarat că nu este la curent cu situaţia semnalată. El a promis că se va ocupa de toate demersurile necesare împreună cu ministrul de Interne Amato. A solicitat de asemnea preşedintelui Germani să îi fie trimisă o copie a documentaţiei înaintată la Autority.

Nessun commento: