ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

venerdì 8 giugno 2007

Cateva din drepturile incalcate ale romanilor

de Mihaela Ipate

Drepturi incalcate? multe..... iata cateva: -dreptul la vot -dreptul de a se integra in viata comunitatii din care face parte fiecare roman (ma refer la orasul in care locuieste in Italia) -dreptul de a participa la anumite concursuri publice, de a profesa meseria invatata, de a-i fi recunoscut titlul de studiu (de aici rezulta ca foarte multi romani cu studii superioare stau in Italia si fac munci necalificate) dreptul de a avea o casa populara-ca toti italienii -dreptul la "assegno di maternità" pentru ca nu aveau carta di soggiorno sau nu erau casatorite cu cetateni italieni(sa ne amintim polemicile de anul trecut in legatura cu aceasta) chiar daca erau in regula si au platit "contributele" la stat ca orice italian - In fiecare zi ni se inalca cate un drept dar nu ne este permis sa uitam vreo obligatie fata de statul italian.
Un alt drept ni se incalca chiar de catre statul roman prin reprezentantii lui in Italia:-dreptul de a apela la serviciile agentiilor asa cum fac italienii in fata propriilor organe reprezentative in italia(in acest mod riscand fiecare persoana sa piarda locul de munca, zile intregi pe drumuri, sa chinuie copii pentru ca nu au cu cine ii la sa acasa ca sa se prezinte la consulatul roman sa faca o simpla traducere sau sa depuna anumite practici care ar putea fi rezolvate de catre acestea in numelòe lor). Acesta este cel mai grav drept incalcat,.... chiar de catre reprezentantii sai care ar trebui sa-i ajute si sa le faciliteze viata pe teritoriul italiei.
Cum putem vorbi de incalcari ale drepturilor romanilor intr-o tara straina daca statul nostru nu ne protejeaza si nu ne ajuta?

Nessun commento: