ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

giovedì 28 giugno 2007

Romanii din Italia in audienta la Papa



Reprezentanţii Românilor din Italia în audienţa nr. 100 a Papei Benedict XVI

-cadoul din partea românilor primit de Papa: o preţioasă icoană moldovenească de argint

Ieri, 27 iunie 2007 a avut loc la Vatican, în aula Paolo VI, întâlnirea reprezentanţilor românilor din Italia cu Papa Benedict XVI.

Delegaţia românilor, compusă din 20 de persoane- catolici şi ortodocşi, a participat la audienţa săptămânală publică pe care Papa o acordă credincioşilor miercurea. Unii din români au călătorit chiar sute de kilometri pentru a putea fi prezenţi, spre exemplu delegaţiile din Milano sau Torino

Intâlnirea a fost organizată de către Asociaţia ARI ( Asociaţia Românilor din Italia) şi au participat reprezentanţi ale unora din cele mai importante asociaţii de români din Peninsulă: opt filiale ARI, Asociaţia Frăţia- Torino, Asociaţia întreprinzătorilor români din Nord Italia, Partidul Românilor din Italia. “Este o manifestare a societăţii civile româneşti şi este evident că Biserica este o instituţie care uneşte mereu românii”, a declarat Eugen Terteleac din partea organizatorilor.

Organizatorii au oferit un cadou special Papei Benedict XVI: “o icoană bizantină de argint de mare valoare, reprezentând pe Sfânta Fecioară Maria, ce provine de la Târgu Neamţ”, a mai precizat Terteleac.

În a doua parte a audienţei, dedicată prezentării delegaţiilor, Papa a salutat delegaţia românilor din Italia, care au răspuns ridicându-se în picioare şi salutând la rândul lor.

Întâlnirea a fost organizată în timp record, în numai 10 zile şi face parte dintr-o serie de evenimente organizate de ARI care a debutat cu sărbătorirea la Roma, la Tor Vergata, a Paştelui Românilor în Italia.

Predica a fost dedicată unui părinte fondator al creştinismului din secolul IV, Chiril din Ierusalim.

Audienţa de ieri a fost remarcată de mass media italiană din mai multe motive. A fost audienţa publică cu numărul 100 acordată de Papa Ratzinger. În al doilea rând, în discursul adresat credincioşilor, Papa a atins o tema delicată şi extrem de actuală: încurajarea cercetării ştiinţifice numai asupra celulelor staminale adulte.

În sfârşit, tocmai când oaspeţii părăseau sala Paolo VI, Papa Benedict al XVI ar fi acordat o audienţă privată fostului premier Berlusconi, însoţit de mama sa.

Miruna Căjvăneanu

Nessun commento: