ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

giovedì 28 giugno 2007

Romanii din Italia in audienta la PapaReprezentanţii Românilor din Italia în audienţa nr. 100 a Papei Benedict XVI

-cadoul din partea românilor primit de Papa: o preţioasă icoană moldovenească de argint

Ieri, 27 iunie 2007 a avut loc la Vatican, în aula Paolo VI, întâlnirea reprezentanţilor românilor din Italia cu Papa Benedict XVI.

Delegaţia românilor, compusă din 20 de persoane- catolici şi ortodocşi, a participat la audienţa săptămânală publică pe care Papa o acordă credincioşilor miercurea. Unii din români au călătorit chiar sute de kilometri pentru a putea fi prezenţi, spre exemplu delegaţiile din Milano sau Torino

Intâlnirea a fost organizată de către Asociaţia ARI ( Asociaţia Românilor din Italia) şi au participat reprezentanţi ale unora din cele mai importante asociaţii de români din Peninsulă: opt filiale ARI, Asociaţia Frăţia- Torino, Asociaţia întreprinzătorilor români din Nord Italia, Partidul Românilor din Italia. “Este o manifestare a societăţii civile româneşti şi este evident că Biserica este o instituţie care uneşte mereu românii”, a declarat Eugen Terteleac din partea organizatorilor.

Organizatorii au oferit un cadou special Papei Benedict XVI: “o icoană bizantină de argint de mare valoare, reprezentând pe Sfânta Fecioară Maria, ce provine de la Târgu Neamţ”, a mai precizat Terteleac.

În a doua parte a audienţei, dedicată prezentării delegaţiilor, Papa a salutat delegaţia românilor din Italia, care au răspuns ridicându-se în picioare şi salutând la rândul lor.

Întâlnirea a fost organizată în timp record, în numai 10 zile şi face parte dintr-o serie de evenimente organizate de ARI care a debutat cu sărbătorirea la Roma, la Tor Vergata, a Paştelui Românilor în Italia.

Predica a fost dedicată unui părinte fondator al creştinismului din secolul IV, Chiril din Ierusalim.

Audienţa de ieri a fost remarcată de mass media italiană din mai multe motive. A fost audienţa publică cu numărul 100 acordată de Papa Ratzinger. În al doilea rând, în discursul adresat credincioşilor, Papa a atins o tema delicată şi extrem de actuală: încurajarea cercetării ştiinţifice numai asupra celulelor staminale adulte.

În sfârşit, tocmai când oaspeţii părăseau sala Paolo VI, Papa Benedict al XVI ar fi acordat o audienţă privată fostului premier Berlusconi, însoţit de mama sa.

Miruna Căjvăneanu

Nessun commento: