ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

giovedì 14 giugno 2007


Crescenzo Paliotta (FOTO) , susţinut de PIR, ales primar la Ladispoli

- “oficializarea prezenţei românilor la Ladispoli”


In urma balotajului din 10 şi 11 iunie pentru administrativele din Italia, la Ladispoli ( lângă Roma), a fost ales primar Crescenzo Paliotta, candidatul susţinut de Partidul Românilor din Italia.

Paliotta (Unione) a câştigat cu o diferenţă de 1500 de voturi faţă de candidatul de dreapta Ruscito, care era în avantaj de 300 de voturi la primul tur.

Aportul comunităţii româneşti din Ladispoli la victoria lui Paliotta a fost semnificativ. Victoria a fost posibilă şi datorită denunţului în presa italiană din partea PIR a neregularităţilor birocratice care au împiedicat o bună parte din români să voteze la primul tur electoral.

Astfel, cărţile de alegător au fost înmânate românilor care au făcut cererea în timpul prevăzut de lege. Afluenţa la urne a românilor din Ladispoli şi corectitudinea operaţiilor de vot au contribuit la victoria neta, şi nu scontată, a lui Crescenzo Paliotta.

Amintim că, doar cu o zi înainte de sfârşitul campaniei sale electorale, Paliotta a fost prezent la întâlnirea cu românii din Ladispoli organizată de Partidul Românilor din Italia. Cu această ocazie, el a subliniat importanţa istorică a alegerilor administrative din 2007: “asistăm la un moment electoral foarte important. Ne vom aminti de acest moment ca fiind începutul integrării instituţionale a comunităţii de imigranţi, nu numai a românilor, o oficializare a prezenţei românilor la Ladispoli”.

Nessun commento: