ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

mercoledì 9 maggio 2007

Partidul Romanilor din Italia spune NU suspendarii

Preşedintele României Traian Băsescu a fost votat şi este până acum susţinut de marea majoritate a românilor. Curtea Constituţională a României, care a examinat acuzaţiile de încălcare a Constituţiei de către preşedinte a considerat că nu există nici un motiv temeinic de suspendare a preşedintelui. Dacă preşedintele este ales prin vot uninominal direct de către electorat, parlamentarii sunt desemnaţi de partidele politice prin sistemul listelor.
NOI SPUNEM NU SUSPENDARII!

Insituţiile italiene, precum şi cele europene atestă că Băsescu este unul dintre protagoniştii aderării României în UE. In străinătate Traian Băsescu este cunoscut drept omul politic care a combătut corupţia la nivel înalt al administraţiei, condiţie necesară şi obligatorie cerută de către Comisia Europeană pentru a primi România în UE.
NOI SPUNEM NU IESIRII DIN EUROPA!

Considerăm că ce se întâmpla în România seamănă cu o lovitură de Stat, nu atât prin exprimarea votului în Parlament, cât prin faptul că acest vot este în mod evident contrast cu opinia majoritară a electoratului, majoritatea românilor îl susţin pe preşedintele Băsescu. Antagonismul dintre Parlament şi Preşedinţie evidenţiază că există grupuri de interese private care dezechilibrează cadrul instituţional, defavorizând astfel România. Este vorba despre o nomenclatură care nu vrea să lase puterea după 18 ani de permanenţă, şi în câteva cazuti chiar după 30 de ani, având în vedere că multe personaje erau prezente în structurile de conducere din era Ceauşescu.

NOI SPUNEM NU COMUNISMULUI!

Românii din Italia, conform rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2004, l-au ales pe Traian Băsescu drept preşedintele lor. Diaspora românească din Sua, Canada şi Germania, au exprimat deja susţinerea faţă de preşedintele Băsescu prin reprezentanţii lor de marcă, dar puţine apeluri au fost publicate.

NOI SPUNEM NU DEZINFORMARII

Ambasada României in Italia a pregătit doar 6 secţii de votare pentru un milion de români! Partidul Românilor din Italia a cerut Ambasadei să deschidă secţii de votare suplimentare, pentru a permite TUTUROR românilor să voteze, chiar şi cei care muncesc sâmbăta. Am oferit 13 secţii suplimentare în toată Italia, prin propriile noastre sedii şi cheltuieli, pentru a permite românilor să participe.
NOI SPUNEM NU LIMITARII VOTULUI NOSTRU!
Partidul Românilor din Italia recomandă susţinătorilor şi simpatizanţilor săi, precum şi tuturor românilor din Italia să susţină pe preşedintele suspendat, Traian Băsescu. Deci rugăm pe toţi românii să participe în număr cât mai mare la Referendum şi să V O T E Z E NU S U S P E N D A R I I !!

Nessun commento: