ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

lunedì 14 maggio 2007

Revista presei: Decontarea transportului pentru a putea vota

Romania Libera: Arhiva: Deoarece votul prin corespondenta sau votul electronic nu sunt reglementate,
Romanii din diaspora cer decontarea deplasarii la vot
Partidul Romanilor din Italia ii sfatuieste pe romanii aflati in strainatate sa ceara Guvernului de la Bucuresti sa le decontezea deplasarea pana la sectiile de votare organizate pentru referendumul de la 19 mai. Dreptul la vot este garantat de Constitutie, sustin reprezentantii acestui partid, si, prin urmare, este de datoria statului roman sa asigure exercitarea acestui drept. continuare

Realitatea TV: Românii din diaspora cer decontarea deplasării la votLuni 14 mai 2007, 00:46
Partidul Românilor din Italia îi sfătuieşte pe românii aflaţi în străinătate să ceară Guvernului de la Bucureşti să le decontezea deplasarea până la secţiile de votare organizate pentru referendumul de la 19 mai. Dreptul la vot este garantat de Constituţie, susţin reprezentanţii acestui partid, şi, prin urmare, este de datoria statului român să asigure exercitarea acestui drept.Partidul Românilor din Italia avertizează că va acţiona în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă guvernul nu va deconta transportul până la secţiile de votare. Reprezentanţii diasporei au pus la dispoziţie un formular prin care cetăţenii români din afara graniţelor să ceara ambasadelor României să le asigure deplasarea până la cea mai apropiată secţie de votare. Românii din străinătate sunt nemulţumiţi mai ales de faptul că autorităţile de la Bucureşti nu au reglementat votul prin corespondenţă sau votul electronic, ceea ce, spun ei, ar fi redus cheltuielile organizării votului la urne."Acesta este un drept constituţional care este garantat atât de legile româneşti, cât şi de normativa europeană. Noi am trimis până acum trei scrisori oficiale către misiunea diplomatică. Nu am primit nici un răspuns. Vom merge şi la CEDO când vom avea toate probele necesare care vor constitui materialul unei cauze pentru apărarea drepturilor românilor din disapora" - a declarat Miruna Căjvăneanu, purtătorul de cuvânt al Partidul Românilor din Italia.
Sursa: Realitatea TV Declaraţia Mirunei Căjvăneanu, purtător de cuvânt al Partidul Românilor din Italia

Nessun commento: