ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

martedì 8 maggio 2007

Pir pune la dispozitie 13 sectii de votare

Azi, 8 mai Partidul Românilor din Italia Identitatea Românească a trimis Ambasadei României la Roma şi Consulatelor Generale ale României de la Roma şi Milano o listă cu 13 secţii de votare suplimentare.
Lista cu cele 13 secţii suplimentare a fost făcută în urma analizării datelor statistice cu privire la repartizarea românilor pe teritoriul Italiei şi numeroaselor apeluri primite din partea comunităţii. Lista cuprinde localităţile: Roma ( două secţii), Torino, Ivrea, Ladispoli, Riano, Civitavecchia, Recanati, Macerata, Ancona, Napoli, Udine şi Mogliano Veneto.
Astfel, a fost remarcat faptul că în oraşele Torino şi Roma, unde este cea mai mare densitate teritorială de români, există doar căte o singură secţie de votare pentru circa 40000, respectiv 70000 de români. PIR a pus la dispoziţie două sedii suplimentare la Roma şi unul la Torino.
De asemenea, în oraşele limitrofe ale Romei şi Torino trăiesc zeci de mii de români. Majoritatea românilor lucrează sâmbăta, deci nu au posibilitatea de a se deplasa la Roma sau Torino. Prin urmare am propus sedii în localităţile unde vor putea conflui cel puţin câte o mie de cetăţeni cu drept de vot: Ladispoli, Riano şi Civitavecchia. Lângă Torino, un alt sediu îl punem la dispoziţie la Ivrea. În Regiunea Marche, Asociaţia Romanianland pune la dispoziţie sedii la: Recanati, Macerata şi Ancona. Celelalte două locaţii din Nord Italia sunt la Udine şi Mogliano Veneto.
Pentru zona Sud Italia, unde nu sunt consulate onorifice, punem la dispoziţie o secţie de votare la Napoli.
În privinţa sediilor aparţinând Consiliilor Comunale, avem acordul de principiu din partea autorităţilor locale. Urmează formalizarea acestuia în funcţie de răspunsul din partea Ambasadei.

Nessun commento: