ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

mercoledì 2 maggio 2007

PIR pune la dispozitie sediile sale pentru Referendum

Comunicat de presă /ROMA, 2 mai 2007
Azi, 2 mai 2007, am aflat din surse neoficiale oraşele unde vor fi organizate secţiile de votare în Italia, respectiv: Milano, Roma, Genova, Florenta şi Treviso( Asolo). Alte două secţii vor fi organizate la Malta şi San Marino. Din aceeaşi sursă aflăm că la Torino nu se va putea organiza o secţie de votare.

Noi, Partidul Românilor în Italia primim nenumărate apeluri din toată Italia de la înscrişii noştri, de la Asociaţii şi de la cetăţenii români, prin care se solicită deschiderea unui număr cât mai mare (suficient) de secţii de votare. Considerăm că aceste 5 secţii nu sunt suficiente.

Remarcăm cu stupoare că la Torino nu se va putea vota la Referendumul din 19 mai. Torino este oraşul cu cea mai mare densitate de români din diasporă- cu peste 25 000 de rezidenţi români stabiliţi dar estimările sunt de circa 100 000 de români.

Azi, 2 mai, am trimis o scrisoare de solicitare către Consulatul Român din Roma şi Ambasada României, din care cităm:
“ţinând cont de structura ramificată de care Partidul Identitatea Românească dispune în teritoriu, atât la nivel de sedii cât şi la nivel uman, PUNEM LA DISPOZITIE PENTRU REFERENDUM sediile Partidului, în principale cele două situate la ROMA şi cel de la TORINO precum şi în localităţile din Provincia di Roma, cu mare densitate de români. De asemenea, OFERIM COLABORAREA MEMBRILOR PIR ca organizatori sau observatori pentru data de 19 mai. În ceea ce priveşte sediul PIR la Torino, pe care îl punem la dispoziţie, este situat în centrul oraşului, în VIA SACCHI 24.”

Imediat ce obţinem răspunsul şi acordul din partea Ambasadei şi Consulatului, ne putem mobiliza pentru a activa sediile noastre în teritoriu. Am primit azi dimineaţă şi disponibilitatea din partea Primăriei din Ladispoli, localitate cu peste 1000 de rezidenţi români, care ar putea pune la dispoziţie sediul Consiliului Primăriei pentru Referendumul din 19 mai.

Facem apel pe această cale către toate asociaţiile de români din Italia, cum ar fi: Liga Românilor din Italia, ARI şi Frăţia din Torino şi celelalte, pentru a ni se alătura în a pune la dispoziţie suportul logistic şi uman pentru a putea asigura exercitarea de către comunitatea românească a acestui drept constituţional.
În acest scop propunem instituirea unui COMITET AD-HOC pentru REFERENDUM, din care să facă parte membri din toate asociaţiile prezente în Italia.

2 commenti:

Unknown ha detto...

Va puteti mediatiza nemultumirile si apelurile dvs si pe www.reporterdeocazie.ro .

Unknown ha detto...

Va puteti mediatiza nemultumirile si apelurile dvs si pe www.reporterdeocazie.ro .