ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

giovedì 12 aprile 2007

Conferinta de presa PIR- UDEUR


Ministrul Mastella: “Suntem fericiţi că incepem acest drum împreună”
Lupu: “Românii, resursa economică a Italiei devin şi o resursă electorală”


Partidul Românilor din Italia Identitatea Românească şi Partidul Popularii Udeur au organizat azi, 11 aprilie, în Sala Presei din cadrul Camerei Deputaţilor de la Roma conferinţa de presă comună de prezentare a Acordului politic dintre cele două partide, acord semnat în februarie 2007.

Au luat cuvântul: Clemente Mastella, Secretar Naţional al Partidului UDEUR, actual ministru al Justiţiei, av. Geta Lupu, Secretar Naţional al Partidului Românilor din Italia şi Miruna Căjvăneanu, purtător de cuvânt PIR. A fost prezent şi deputatul Mauro Fabris, Preşedintele grupului parlamentar al Popularilor UDEUR la Camera Deputaţilor.

Ministrul Mastella a subliniat contribuţia Italiei la procesul de aderare a României la Uniunea Europeană, prezentând pe scurt alianţa dintre cele două partide. Şi-a exprimat încrederea că acordul de colaborare va fi “ cât mai fructuos începând chiar cu viitoarele alegeri administrative din primăvară şi până la alegerile europene din 2009”. A adăugat: “suntem foarte fericiţi că am început acest parcurs împreună. Spre deosebire de alte partide italiene care vorbesc dar nu fac nimic concret pentru multiculturalitatea prezentă în ţara noastră, noi suntem partidul care acţionează, promovând deja imigranţi în politica italiană”.

Ministrul a demonstrat că Italia este într-o continuă schimbare faţă în faţă cu realitatea imigraţiei: “societatea noastră devine din ce în ce mai complexă şi este nevoie de un dialog continuu şi de urmărirea intereselor comune”. A amintit rădăcinile comune latine şi creştine ale celor două popoare: “un partid nu numai al identităţii româneşti, dar amintesc că suntem toţi romani prin vocaţie.”

Av. Geta Lupu a prezentat Partidul Identitatea Românească, un nou protagonist pe scena politică italiană. PIR dă voce celei mai numeroase comunităţi străine din Italia, adică românii, cu mai mult de 500 000 de concetăţeni cu drept de şedere după ultimele estimări. “Suntem o resursă din punct de vedere al forţei de muncă şi nu numai, deci vrem să arătăm că suntem o resursă şi din punct de vedere administrativ şi electoral”.

Secretarul PIR a continuat: “numai aplicând efectiv normativa europeană şi italiană cu privire la votul cetăţenilor comunitari se realizează cel mai important pas în procesul de integrare al imigranţilor în Uniunea Europeană”.


In acelaşi context european, ministrul Mastella a arătat că “se poate colabora şi convieţui împreună în simetrie şi în concordanţă cu principiile Constituţiei Europene. Vom participa împreună cu prietenii noştri români la activităţi pre şi post electorale, dând posibilitatea tuturor să cunoască comunitatea românească din Italia. Le mulţumim de asemenea pentru încrederea pe care ne-au acordat-o, găsind în principiile noastre similitudini de idealuri.”

In final a fost evidenţiat faptul că românii care vor să voteze trebuie să se înscrie pe listele electorale speciale din primăriile oraşelor unde îşi au reşedinţa cu cel puţin 35 de zile înainte de 27 mai.

Secretarul Lupu a insistat asupra faptului că mass media italiană nu a informat opinia publică cu privire la dreptul cetăţenilor comunitari de a vota şi de a fi aleşi. Prin urmare Partidul Românilor din Italia a depus o sesizare la Autoritatea Italiană competentă în materie de informaţie, avertizând asupra pericolului pe care lipsa de informare îl poate produce, şi anume anularea alegerilor.

Ministrul Mastella a luat act de cele sesizate şi a activat imediat grupul său parlamentar pentru a interpela Guvernul cu privire la absenţa campaniei de informare semnalată

La alegerile administrative din 27 şi 28 mai Partidul Identitatea Românească va prezenta pe liste comune cu UDEUR un număr de 20 de candidaţi români în 7 din cele 25 de regiuni ale Italiei. Este vorba de prima participare la vot a cetăţenilor români în Italia. Pentru prima oară, românii din Peninsulă ar putea avea proprii consilieri în primării. Candidaţii PIR au o medie de vârstă de 35 de ani, printre ei numârându-se funcţionari, întreprinzători, liber- profesionişti. Cei mai mulţi au fost porpuşi şi susţinuţi chiar de către comunităţile de unde unde provin.

====

Nessun commento: