ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

venerdì 27 aprile 2007

PIR in Actualitatea Romaneasca

Romanii o sursa electorala:
articol aparut in nr.15 din 24/04/2007

Dupã ce au ajuns o resursã economicã
Românii devin şi o resursã electoralã
Partidul Românilor din Italia şi UDEUR şi-au anunţat candidaţii la alegerile administrative
“Identitatea Româneascã” va prezenta pe liste comune cu UDEUR un numãr de 20 de candidaţi români în 7 din cele 25 de regiuni ale Italiei
Partidul Românilor din Italia “Identitatea Româneascã” (PIR) şi Partidul Popularii “Udeur” au organizat pe 11 aprilie prima conferinţã de presã comunã, în care s-a prezentat acordului politic dintre cele douã partide, acord semnat în februarie anul acesta. Ministrul Mastella a subliniat contribuţia Italiei la procesul de aderare a României la Uniunea Europeanã, prezentând pe scurt alianţa dintre cele douã partide. El şi-a exprimat încrederea cã acordul de colaborare va fi “cât mai fructuos, începând chiar cu viitoarele alegeri administrative din primãvarã şi pânã la alegerile europene din 2009. Suntem foarte fericiţi cã am început acest parcurs împreunã”. “Spre deosebire de alte partide italiene, care vorbesc, dar nu fac nimic concret pentru multiculturalitatea prezentã în ţara noastrã, noi suntem partidul care acţioneazã, promovând deja imigranţi în politica italianã”, a spus Mastella. Avocata Geta Lupu, secretarul naţional al PIR, a prezentat partidul drept un nou protagonist pe scena politicã italianã. PIR dã voce celei mai numeroase comunitãţi strãine din Italia, adicã românii, cu mai mult de 500.000 de oameni cu drept de şedere, dupã ultimele estimãri. “Suntem o resursã din punct de vedere al forţei de muncã şi nu numai, deci vrem sã arãtãm cã suntem o resursã şi din punct de vedere administrativ şi electoral”, a declarat Geta Lupu. “Numai aplicând efectiv normativa europeanã şi italianã cu privire la votul cetãţenilor comunitari, se realizeazã cel mai important pas în procesul de integrare al imigranţilor în Uniunea Europeanã”, a continuat Geta Lupu. În final, a fost evidenţiat faptul cã românii care vor sã voteze trebuie sã se înscrie pe listele electorale speciale din primãriile oraşelor unde îşi au reşedinţa cu cel puţin 35 de zile înainte de 27 mai. La alegerile administrative din 27 şi 28 mai Partidul “Identitatea Româneascã” va prezenta pe liste comune cu UDEUR un numãr de 20 de candidaţi români în şapte din cele 25 de regiuni ale Italiei. Este vorba de prima participare la vot a cetãţenilor români în Italia. Pentru prima oarã, românii din Peninsulã ar putea avea proprii consilieri în primãrii. Candidaţii PIR au o medie de vârstã de 35 de ani.

Nessun commento: