ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

sabato 14 aprile 2007

Cotidianul: 20 de candidati romani la alegerile din Italia de Simona Maties

Partidul Identitatea Romaneasca al romanilor din Italia va prezenta, pe liste comune cu Partidul Popularii UDEUR, 20 de candidati, iar 500.000 de romani pot vota.
Romanii cu drept de sedere in Italia vor candida la alegerile locale din 27-28 mai, in sapte dintre cele 25 de regiuni ale Italiei. Candidaturile romanilor din Partidul Identitatea Romaneasca (PIR), pe liste comune cu Partidul Popularii UDEUR (Uniunea Democratilor pentru Europa), aflat la guvernare in Italia si detinator al portofoliului justitiei, au fost convenite intr-un acord politic semnat in februarie. Aceasta este prima participare la alegeri a romanilor din Italia si pentru prima oara ei ar putea avea consilieri in primariile italiene. Candidatii PIR au o medie de virsta de 35 de ani, printre ei numarindu-se functionari, intreprinzatori, liber-profesionisti. Cei mai multi au fost propusi si sustinuti de comunitatile din care provin.
Colaborare pe termen lung
PIR si UDEUR au organizat marti o conferinta de presa in Camera Deputatilor din Roma, pentru a prezenta acordul politic dintre cele doua partide. La conferinta au participat Clemente Mastella, secretar national al UDEUR si ministru al justitiei, avocatul Geta Lupu, secretar national al PIR, si Miruna Cajvaneanu, purtator de cuvint al PIR.
Ministrul Mastella a amintit contributia Italiei la procesul de aderare a Romaniei la UE. „Spre deosebire de alte partide italiene, care vorbesc, dar nu fac nimic concret pentru multiculturalitatea din tara noastra, noi sintem partidul care actioneaza, promovind deja imigranti in politica italiana“, a spus ministrul.
Resurse electorale
Partidul Identitatea Romaneasca este nou pe scena politica italiana, dar reprezinta interesele celei mai numeroase comunitati straine din Italia, cu mai mult de 500.000 de cetateni cu drept de sedere, a explicat Geta Lupu. Romanii care vor sa voteze trebuie sa se inscrie pe listele electorale speciale, la primara orasului unde au resedinta, cu cel putin 35 de zile inainte de 27 mai.

Nessun commento: