ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

giovedì 19 aprile 2007

PIR la Conferinta despre familie


Partidul Românilor din Italia a participat la Conferinţa “Familia în centru”
Ieri, miercuri, 18 aprilie, a avut loc la Roma Conferinţa de prezentare a pachetului de legi cu privire la familie, care va fi expus în Parlamentul Italiei. Conferinţa a avut ca titlu: "Familia in centru" şi a fost organizată de Partidul Popularii Udeur. La manifestare au participat peste o mie de persoane.

La conferinţă a fost prezentă şi o delegaţie de 40 de membri ai Partidului Românilor din Italia. Delegaţia PIR a fost condusă de Preşedintele Partidului, Giancarlo Germani,de Secretarul Naţional, Geta Lupu şi de Vicepreşedintele Partidului, Vicenţiu Acostandei. Au participat de asemenea: Jenica Răchinoiu, responsabil PIR în Regiunea Marche, Valeriu Vasiliu, responsabil PIR la Florenţa şi şase din candidaţii PIR la alegerile administrative din mai: Daniele Cesca- Corridonia, Adrian Gherman - Ladispoli, Silviu Sticea- Civitavecchia, Mihai Muntean- Frosinone, Angelica Carla Popoviciu- Civitanova Marche, Vlad Mircea Radu- Tolentino.

Din partea Asociaţiei Studenţilor Români in Italia, organism care colaborează pe plan cultural cu Partidul Românilor din Italia, au participat Constantin Hadarag, Preşedintele Asociaţiei şi diac. Cristian Ariton.

Promotorii pachetului de legi cu privire la familie sunt deputaţii partidului Udeur. Este prima oară in istoria parlamentară a Italiei când este prezentat spre aprobare un pachet de legi dedicat integral familiei. Udeur a propus prin urmare măsuri precum mărirea alocaţiilor pentru familii sau acordarea de ajutor pentru cumpărarea primei case. Dacă va fi aprobat pachetul legislativ, imigranţii vor putea beneficia in egală masură ca şi cetăţenii italieni de ajutorul pentru familii prevăzut de noua lege.

Nessun commento: