ROMANI, inscrieti-va pe listele electorale!

Catre Romanii din ITALIA pentru a participa la alegerile din Italia care au loc in aceasta primavara, ROMANII TREBUIE sa se INSCRIE pe listele speciale pe langa PRIMARIA ( COMUNE) unde au RESEDINTA. ASTFEL puteti avea reprezentantul VOSTRU in orasul unde locuiti.

giovedì 26 aprile 2007

PIR pe LA PADANIA

http://www.lapadania.com/PadaniaOnLine/Articolo.aspx?pDesc=77251,1,1

iata articolul aparut azi pe La Padania, ziarul Ligii Nord, partidul de extrema dreapta din Italia, ziar care de numeroase ori a atacat imigratii romani. Articolul cuprinde fragmente din interviul realizat cu Geta Lupu, secretar national PIR.

Romanii sunt prezentati intr-un mod mai mult decat pozitiv, comparati cu politicieni de talia ex-primarului New Yorkului, Rudolph Giuliani si cu actualul speaker al Camerei USA, Nancy Pelosi, care au ales in a cobori in politica prin intermediul partidelor deja existente.

PIR a "inregistrat un record" , remarca ziaristul Paolo Bassi, fiind primul partid de acest gen care participa la alegerile administrative din Italia. Geta LUPU a precizat ca nu este vorba de un partid etnic, ci de o formatiune dechisa catre italieni si toti strainii care vor sa se implice in politica. Bassi remarca si modul de prezentare al PIR, printr-un "sit bilingv" si "un blog foarte bine pus la punct".

In continuare Bassi intreaba daca nu ar fi mai bine ca romanii sa participe la politica in Peninsula din randurile partidelor deja existente. Geta Lupu raspunde ca romanii se recunosc mai degraba intr-o formatiune care ii reprezinta direct, si de altfel prin alianta cu Udeur PIR va fi protagonist la alegeri si prin intermediul unor structuri politice deja existente.

Geta Lupu a mai adaugat ca faptul ca romanii participa la vot pentru prima oara ca cetateni comunitari a atras interesul multor partide din Italia.

Participarea activa la alegeri este un "instrument necesar si oportun pentru o mai buna integrare a strainilor", a concluzionat Secretarul Geta Lupu.

Nessun commento: